ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συγγραφέας: ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
Περίληψη - Η ένταξη της Ελλάδας το 2010 στον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης ανέδειξε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των θεσμών του Κοινωνικού Κράτους, ιδίως σε σχέση με την επάρκεια και βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Η απουσία μίας ολοκληρωμένης Στρατηγικής κοινωνικής προστασία......

Αρχική Τιμή: 25.44 €

Τιμή Web: 17.50 (Κέρδος: 7.94 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Συγγραφέας
ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
Ο Γαβριήλ Αμίτσης (Αθήνα, 1967) είναι δικηγόρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Διδάσκει από το 2000 στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι σύμβουλος ελληνικών και κυπριακών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και εμπειρογνώμονας Διεθνών Οργανισμών σε θέματα απασχόλησης, κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής πρόνοιας και μετανάστευσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο κανονιστικό πλαίσιο των συστημάτων κοινωνικής προστασίας σε εθνικό, υπερεθνικό και συγκριτικό επίπεδο και στην θεσμική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και βιβλία σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας, απασχόλησης και κατάρτισης.

Περίληψη

Η ένταξη της Ελλάδας το 2010 στον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης ανέδειξε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των θεσμών του Κοινωνικού Κράτους, ιδίως σε σχέση με την επάρκεια και βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Η απουσία μίας ολοκληρωμένης Στρατηγικής κοινωνικής προστασίας δημιουργεί ήδη κενά και στρεβλώσεις που πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κυρίως εκείνες χωρίς επαρκή εισοδήματα, ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και προοπτικές ένταξης ή παραμονής στην αγορά εργασίας. Ένα από τα πλέον κρίσιμα προβλήματα εντοπίζεται στο πεδίο της εξασφάλισης από το κράτος υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για άτομα που κατά τη διάρκεια του βίου τους παρουσιάζουν λόγω ηλικίας ή κατάστασης υγείας προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης (αδυναμία άσκησης βασικών λειτουργιών), τα οποία δεν είναι τόσο έντονα ώστε να οδηγούν σε καταστάσεις απόλυτης αναπηρίας. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες που εμφανίζουν σωρευτικά συμπτώματα στέρησης, κινδυνεύοντας να εγκλωβισθούν σε καταστάσεις περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Αντικείμενο της παρούσας Μελέτης είναι η ανάλυση των βασικών αξόνων της νέας Στρατηγικής Κατ' Οίκον Φροντίδας υπό το πρίσμα των προκλήσεων που δημιουργούνται από την παράταση της οικονομικής ύφεσης και την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων του Ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλειας. Η σχετική ανάλυση υιοθετεί ένα διεπιστημονικό πλαίσιο αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό περιβάλλον της Στρατηγικής. Παράλληλα, επιχειρείται η κατανόηση της λειτουργίας των πολιτικών κατ' οίκον φροντίδας σε αντιπροσωπευτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, ώστε να εντοπισθούν καλές πρακτικές που θα αξιοποιηθούν από τους σχεδιαστές του νέου μοντέλου στα πρώτα στάδια ανάπτυξής του. (...)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0302503
 • ISBN:
  978-960-02-2768-0
 • ISBN2:
  9789600227680
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΑΜΙΤΣΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  382
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.6600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία