ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Συγγραφέας: ΣΟΜΜΑΡΙΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Εκδότης: ΕΣΤΙΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Στα Περάσματα της νύχτας, ο ήρωας δίνει μια περίεργη μάχη με τα ερωτικά του μυστικά, έναν αντίπαλο που συνεχώς αλλάζει πρόσωπο. Που διαδραματίζεται αυτή η ιστορία, στην Αθήνα, στα νήσια, στο Παρίσι, στο Σουδάν ή στην Υεμένη; Και πώς διακρίνει κανείς τους σταθμούς της, όταν το πάθος "κλέβει" τη συνέχεια της ιστορίας; Ιδού λοιπόν μια περιπλάνηση που θα μπορο......

Αρχική Τιμή: 13.69 €

Τιμή Web: 6.50 (Κέρδος: 7.19 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΟΜΜΑΡΙΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής
ΣΟΜΜΑΡΙΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Ο Φραγκίσκος Σομμαρίπας γεννήθηκε το 1928 στη Νάξο. Πέρασε τα χρόνια της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Αθήνα υπήρξε υπεύθυνος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία. Έζησε στο Λονδίνο και κυρίως στο Παρίσι όπου εργάστηκε στο ραδιόφωνο και διετέλεσε ακόλουθος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας. Υπήρξε σύμβουλος ρεπερτορίου και μεταφραστής στο Εθνικό Λαϊκό Θέατρο της Γαλλίας (TNP). Συνεργάστηκε με τον Jack Lang για την ανάδειξη νέων μορφών θεατρικής προσέγγισης. Δημοσίευσε μυθιστορήματα στα ελληνικά και στα γαλλικά και ένα δοκίμιο για τον Καβάφη. Από το πρώτο του μυθιστόρημα "Αεροπορική αναγνώριση" (1989) ένιωσε την ανάγκη να ανιχνεύσει τη γενιά που προηγήθηκε της δικής του, ίσως για να δοκιμάσει την αντοχή των θεμελίων μας. Τη βρήκε αμφίβολη. Στο "Speed Up, μίστερ Γκιούλιβερ!", τέταρτο πια μυθιστόρημα, τα σύγχρονα πρόσωπα αναγκάζονται να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πια μοναδικοί, ζούμε όλοι στον ίδιο κόσμο και ότι, απ’ όσα άλλοτε μας ξεχώριζαν, δεν μένουν πια παρά οι ρηχές γραφικότητες.

Περίληψη

Στα Περάσματα της νύχτας, ο ήρωας δίνει μια περίεργη μάχη με τα ερωτικά του μυστικά, έναν αντίπαλο που συνεχώς αλλάζει πρόσωπο. Που διαδραματίζεται αυτή η ιστορία, στην Αθήνα, στα νήσια, στο Παρίσι, στο Σουδάν ή στην Υεμένη; Και πώς διακρίνει κανείς τους σταθμούς της, όταν το πάθος "κλέβει" τη συνέχεια της ιστορίας; Ιδού λοιπόν μια περιπλάνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί "ρομαντική". Αλλά οι λέξεις είναι κι αυτές επικίνδυνες... Το μόνο παρήγορο είναι πώς τα λουλούδια της ανταρσίας καταφέρνουν πάντα και φυτρώνουν μέσα στους κήπους της σκλαβιάς. Ωριμη και στοχαστική, η γραφή του Σομμαρίπα αντηχεί τα προηγούμενα βιβλία σχεδόν μουσικά, θυμίζοντάς μας πώς υπάρχει λογοτεχνική γλώσσα στη σημερινή Ελλάδα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0005366
 • ISBN:
  960-05-0899-2
 • ISBN2:
  9600508992
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΣΤΙΑ
 • Συγγραφέας:
  ΣΟΜΜΑΡΙΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2000
 • Σελίδες:
  271
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Phil Shoenfelt - Only you