ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ

Συγγραφέας: ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο εξετάζει την εικονογραφημένη μικρή ιστορία, που αποτελεί ένα νέο είδος της παιδικής λογοτεχνίας. Ξεκινά από την ιστορία του εικονογραφημένου βιβλίου, οριοθετεί το νέο είδος και διερευνά, προσδιορίζει και αποκωδικοποιεί τα στοιχεία τόσο του κειμένου, όσο και της εικόνας. Στη συνέχεια περιγράφει τον ρόλο της εικονογραφημένης μικρής ιστορίας στη μαθησ......

Αρχική Τιμή: 15.50 €

Τιμή IANOS: 13.95 (Κέρδος: 1.55 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ

Συγγραφέας
ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ
Η Ρένα Σιβροπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής Μεθοδολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός και στη συνέχεια ως Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη για δεκαπέντε χρόνια. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε εκπαιδευτικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Η οργάνωση και ο σχεδιασμός του χώρου του νηπιαγωγείου στο πλαίσιο του παιχνιδιού (Πατάκης, 1997), Ταξίδι στον κόσμο των εικονογραφημένων μικρών ιστοριών (Mεταίχμιο, 2004) και την παιδική ιστορία Ο Μοναχούλης ο Τραμπάλας (Mεταίχμιο, 2007).

Περίληψη

Το βιβλίο εξετάζει την εικονογραφημένη μικρή ιστορία, που αποτελεί ένα νέο είδος της παιδικής λογοτεχνίας. Ξεκινά από την ιστορία του εικονογραφημένου βιβλίου, οριοθετεί το νέο είδος και διερευνά, προσδιορίζει και αποκωδικοποιεί τα στοιχεία τόσο του κειμένου, όσο και της εικόνας. Στη συνέχεια περιγράφει τον ρόλο της εικονογραφημένης μικρής ιστορίας στη μαθησιακή διαδικασία και προτείνει τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη νηπιαγωγό την ώρα που τα παιδιά παίζουν, όπως και στρατηγικές που ενισχύουν την κατανόηση της εικονογραφημένης μικρής ιστορίας. Το Ταξίδι στον κόσμο των εικονογραφημένων μικρών ιστοριών μπορεί να αποβεί χρήσιμο σε όλους εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στον επικοινωνιακό χαρακτήρα του λογοτεχνικού αυτού είδους και στην αναπτυξιακή του δύναμη. Μια δύναμη που, αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, θα δημιουργήσει παιδιά ικανά να αποδέχονται διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς και να αντιλαμβάνονται διαφορετικές σχέσεις και συναισθήματα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0143130
 • ISBN:
  960-375-674-1
 • ISBN2:
  9603756741
 • Εκδότης:
  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2004
 • Σελίδες:
  274
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία