x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΛΙΤΣ - ΣΟΝΑΤΑ ΚΡΩΥΤΣΕΡ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΟΦΟΥ

Συγγραφέας: ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΩΝ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Με τον πέμπτο αυτό τόμο ολοκληρώνεται η σειρά των εκδόσεων λογοτεχνικών έργων του Λέοντος Τολστόι. Ο συγκεκριμένος τόμος περιέχει τα παρακάτω έργα: -Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ -ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑ -Ο ΠΟΛΙΚΟΥΣΚΑ -Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΩΥΤΣΕΡ -ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΣΑΡΟΙ -Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ -Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ -ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; -Ο ΠΑΤΕΡ ΣΕΡΓΙΟΣ -ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΕΤ......
Τιμή IANOS: 8.50

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΩΝ

Συγγραφέας
ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΩΝ
Ο Λέων Τολστόι (1828-1910) είναι ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες, γνωστός στο ευρύ κοινό πρωτίστου για τα έργα του "Πόλεμος και Ειρήνη" και "Άννα Καρένινα", που συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών. Η ζωή του Τολστόι χαρακτηρίστηκε από μεγάλες αντιθέσες, καθώς τα πρώτα άσωτα χρόνια της αριστοκρατίας τα διαδέχτηκε η ριζοσπαστική μεταστροφή του προς την άρνηση του πλούτου, τη φιλανθρωπία και προς έναν ιδιόμορφο ειρηνιστικό και χριστιανικό αναρχισμό, που έτυχε θαυμασμού από προσωπικότητες όπως ο Γκάντι και επισφραγίστηκε με τον αφορισμό της Ρωσικής Εκκλησίας. Η στροφή στην κοσμοθεωρία του άρχισε να συντελείται με την απογοήτευση που γεύτηκε πολεμώντας με τον ρώσικο στρατό σε διάφορα μέτωπα μέχρι το 1856, όταν και έγραφε τα πρώτα του έργα, αυτοβιογραφικά σε μεγάλο βαθμό. Ο πόλεμος γυμνός, χωρίς πατριωτικά πλουμίδια, σκιαγραφήθηκε στα "Διηγήματα της Σεβαστούπολης" (1855). Λίγο μετά ο Τολστόι αφοσιώθηκε στα κτήματα του, γράφοντας παράλληλα τους "Κοζάκους" (1863) και τον "Πολικούσκα" (1863), έκφραση της γοητείας που του ασκούσε ο χωριάτικος τρόπος ζωής και συνάμα της αποστροφής του για την αριστοκρατική τάξη πραγμάτων, της οποίας ο καθωσπρεπισμός στηλιτεύτηκε στην "Άννα Καρένινα" (1875-77). Στον "Πόλεμο και Ειρήνη" (1865-69), έργο που βασίστηκε σε ιστορικές μαρτυρίες και ντοκουμέντα όπως τα επεξεργάστηκε η πολιτική σκέψη του Τολστόι, επιχειρήθηκε η ανατροπή της ιστορικής μυθοπλασίας, η αποκαθήλωση των ηγετικών μορφών και η ανάδειξη του ρόλου των απλών στρατιωτών. Στα τελευταία έργα του, όπως είναι "Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς"" (1886), "Η σονάτα του Κρόιτσερ" (1887-9), "Ο Διάβολος" (1889-90) και η "Ανάσταση" (1899), ο Τολστόι ανέλυσε πτυχές της γνήσιας χριστιανικής αρετής σε αντιδιαστολή με τον τυπικισμό, μια αρετή που εφάρμοσε ζώντας ασκητικά, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις της γυναίκας του και την αποστασιοποίηση του από το οργανωμένο κράτος και την επίσημη Εκκλησία. Πλήθη όμως ολόκληρα τον θεωρούσαν πρότυπο και προσπαθούσαν να τον γνωρίσουν από κοντά, στη δύση πλέον της ζωής του.

Περίληψη

Με τον πέμπτο αυτό τόμο ολοκληρώνεται η σειρά των εκδόσεων λογοτεχνικών έργων του Λέοντος Τολστόι. Ο συγκεκριμένος τόμος περιέχει τα παρακάτω έργα: -Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ -ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΟΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑ -Ο ΠΟΛΙΚΟΥΣΚΑ -Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΩΥΤΣΕΡ -ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΣΑΡΟΙ -Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ -Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ -ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; -Ο ΠΑΤΕΡ ΣΕΡΓΙΟΣ -ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΡΟ) -ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ (ΜΕ ΤΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΤΟΥ ΧΑΖΟΥ - ΠΟΣΗ ΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) -ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΟΦΟΥ -Ο ΓΚΟΡΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΛΣΤΟΙ Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης, η κριτική ανάλυση της Ακαδημίας Επιστημόνων ΕΣΣΔ, η εικονογράφηση - υποσημειώσεις με βάση τις ρωσικές εκδόσεις του 1958 και κριτικό σημείωμα του Μάρκου Αυγέρη.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0429094
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΩΝ
 • Μεταφραστής:
  ΑΛΕΞΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  706
 • Διαστάσεις:
  18x25
 • Βάρος:
  1.3500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία