ΘΟΥΡΙΟΣ

Συγγραφέας: ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΡΗΓΑΣ

Εκδότης: ΕΝΑΛΙΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΗΤΟΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΧΟΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΜΕΓΑΛΗ
Περίληψη - Μια νέα πολυτελής έκδοση του Θούριου του Ρήγα Φεραίου. Ὡς πότε παλληκάρια νὰ ζοῦμεν στὰ στενά, Μονάχοι σὰν λιοντάρια, σταῖς ράχαις στὰ βουνά; Σπηλιαῖς νὰ κατοικοῦμεν, νὰ βλέπωμεν κλαδιά, Νὰ φεύγωμ’ ἀπ’ τὸν Κόσμον, γιὰ τὴν πικρὴ σκλαβιά. Νὰ χάνωμεν ἀδέλφια, Πατρίδα, καὶ Γονεῖς, Τοὺς φίλους, τὰ παιδιά μας, κι’ ὅλους τοὺς συγγενεῖς.......

Αρχική Τιμή: 5.00 €

Τιμή IANOS: 4.50 (Κέρδος: 0.50 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΡΗΓΑΣ

Συγγραφέας
ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΡΗΓΑΣ
Γεννήθηκε στο Βελεστίνο της Θεσσαλίας το 1757 και πέθανε στο Βελιγράδι το 1798. Βαπτίστηκε Ρήγας και το επώνυμό του ήταν Βελεστινλής. Μεταγενέστεροι λόγιοι αντικατέστησαν το Βελεστινλής με το Φεραίος. Έμαθε γράμματα πρώτα στο σχολείο του Τυρνάβου και ύστερα στο σχολείο των Αμπελακίων και τέλος της Ζαγοράς. Το 1777 διορίσθηκε δάσκαλος στον Κισσό του Πηλίου. Το 1782 πήγε στο Άγιο Όρος κι από εκεί έφυγε για την Κωνσταντινούπολη. Το 1786 πήγε στο Βουκουρέστι της Βλαχίας όπου εργάστηκε ως γραμματικός στον Ρουμάνο άρχοντα Μπακοβεάνου. Έπειτα εργάστηκε πάλι ως γραμματικός αλλά στον ηγεμόνα της Βλαχίας Νικόλαο Μαυρογένη. Το 1790 πήγε για πρώτη φορά στη Βιέννη, όπου έμεινε για 6 μήνες. Εκεί τύπωσε τα δύο πρώτα του βιβλία : Το "Σχολείο των ντελικάτων εραστών" και το "Φυσικής Απάνθισμα". Το 1791 ξαναγύρισε στο Βουκουρέστι. Εκεί εργάστηκε ως γραμματικός στον ηγεμόνα Μιχαήλ Σούτσο και στη συνέχεια ως διερμηνέας στο Γαλλικό Προξενείο του Βουκουρεστίου. Εκείνη την εποχή ασχολήθηκε και με το εμπόριο. Το 1796 πήγε για δεύτερη φορά στην Βιέννη όπου τύπωσε πολλά έργα του και έκανε μεταφράσεις. Στις 19 Δεκεμβρίου το 1797 ο Ρήγας, πηγαίνοντας στην Ελλάδα , πιάστηκε στην Τεργέστη σε παραλιακό ξενοδοχείο. Στις 3 Μαϊου του 1798 οι αυστριακές αρχές παρέδωσαν τον Ρήγα και επτά εταίρους του στους Τούρκους, οι οποίοι τους έκλεισαν στον πύργο Νεμπόιζε του Βελιγραδίου. Την νύχτα της 24ης προς την 25η Ιουνίου του 1798 οι Τούρκοι στραγγάλισαν τον Ρήγα και τους επτά συντρόφους του και τους έριξαν στον Δούναβη.

Περίληψη

Μια νέα πολυτελής έκδοση του Θούριου του Ρήγα Φεραίου. Ὡς πότε παλληκάρια νὰ ζοῦμεν στὰ στενά, Μονάχοι σὰν λιοντάρια, σταῖς ράχαις στὰ βουνά; Σπηλιαῖς νὰ κατοικοῦμεν, νὰ βλέπωμεν κλαδιά, Νὰ φεύγωμ’ ἀπ’ τὸν Κόσμον, γιὰ τὴν πικρὴ σκλαβιά. Νὰ χάνωμεν ἀδέλφια, Πατρίδα, καὶ Γονεῖς, Τοὺς φίλους, τὰ παιδιά μας, κι’ ὅλους τοὺς συγγενεῖς.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ
 • SKU:
  0432257
 • ISBN:
  978-960-536-567-7
 • ISBN2:
  9789605365677
 • Εκδότης:
  ΕΝΑΛΙΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ ΡΗΓΑΣ
 • Συντελεστής:
  Ε.Κ.Χ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  80
 • Διαστάσεις:
  12x17
 • Βάρος:
  0.1200 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Kevin Mahogany - Bring It On Home