ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ

Συγγραφέας: ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκδότης: ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΛΟΓΟΙ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ UL. BECK
Περίληψη - Ο Ulrich Beck συμπεριέλαβε στη θεωρία του σχεδόν κάθε πτυχή του σύγχρονου βίου: η καθημερινή ζωή και η ατομική αναστοχαστικότητα, οι επιλογές σχεδιασμού της ατομικής βιογραφίας αλλά και ο κοινωνικός σχεδιασμός, οι διεθνείς αλληλεπιδράσεις, ο πόλεμος, η πολιτική, η θρησκεία, η τεχνολογία και το περιβάλλον, όλα βρίσκουν ωσάν κομμάτια ψηφιδωτού τη θέση του......

Αρχική Τιμή: 21.20 €

Τιμή IANOS: 19.08 (Κέρδος: 2.12 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Χρήστος Ν. Τσιρώνης είναι Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας Α. Π .Θ, όπου διδάσκει Κοινωνική θεωρία, Κοινωνιολογία και Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού.

Περίληψη

Ο Ulrich Beck συμπεριέλαβε στη θεωρία του σχεδόν κάθε πτυχή του σύγχρονου βίου: η καθημερινή ζωή και η ατομική αναστοχαστικότητα, οι επιλογές σχεδιασμού της ατομικής βιογραφίας αλλά και ο κοινωνικός σχεδιασμός, οι διεθνείς αλληλεπιδράσεις, ο πόλεμος, η πολιτική, η θρησκεία, η τεχνολογία και το περιβάλλον, όλα βρίσκουν ωσάν κομμάτια ψηφιδωτού τη θέση τους στη μεγάλη εικόνα της Δεύτερης Νεωτερικότητας. Η εικόνα αυτή δεν φαίνεται να είναι τέλεια στις λεπτομέρειές της αλλά γεμάτη με τολμηρές μείξεις χρωμάτων και στοιχείων του κόσμου τόσο στις μάκρο- όσο και στις μικρο-διαστάσεις του. Όπως είναι φυσικό, μια "μεγάλη" και συνθετική για το παρόν πολιτισμικό παράδειγμα θεωρία δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει πολύτροπες αναγνώσεις. Η παρούσα μελέτη αποτελεί μια κριτική παρουσίαση της θεωρίας του Beck και μια προσπάθεια ένταξής της στο ευρύτερο συγκείμενο της σύγχρονης κοινωνικής θεωρίας. Ας ειπωθεί προοιμιακά ότι η αναστοχαστική προσέγγιση στις κοινωνικές επιστήμες δεν ακυρώνει την αξία του αναλυτικού λόγου. Κάθε άλλο μάλιστα. Η θεωρία εκείνη, η οποία μπορεί να διανοίξει τους επιστημολογικούς μας ορίζοντες και έτσι να οδηγήσει στη διεύρυνση της γνώσης μας για τον κοινωνικό κόσμο επιτελεί την αποστολή που της επιφυλάσσει ο επιστημονικός της χαρακτήρας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0442936
 • ISBN:
  978-960-267-259-4
 • ISBN2:
  9789602672594
 • Εκδότης:
  ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  411
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5300 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Operatica - The First Noel