ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συγγραφέας: ΚΕΛΣΕΝ ΧΑΝΣ

Εκδότης: ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - "Κανένα άλλο ερώτημα δεν έχει συζητηθεί με τόσο πάθος, για κανένα άλλο ερώτημα δεν έχει χυθεί τόσο πολύτιμο αίμα, τόσα πικρά δάκρυα, κανένα άλλο ερώτημα δεν έχουν στοχαστεί τόσο βαθιά τα πιο φωτεινά πνεύματα, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Κάντ. Κι όμως, το ερώτημα αυτό παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο. Ίσως γιατί είναι ένα από εκείνα τα ερώτηματα για τα οποία λ......

Αρχική Τιμή: 9.81 €

Τιμή IANOS: 8.83 (Κέρδος: 0.98 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΕΛΣΕΝ ΧΑΝΣ

Συγγραφέας
ΚΕΛΣΕΝ ΧΑΝΣ
Κέλσεν, Χανς (Hans Kelsen, Πράγα 1881 – Καλιφόρνια ΗΠΑ 1973). Αυστριακός νομικός. Δίδαξε στα πανεπιστήμια της Βιέννης και της Κολονίας, αλλά εγκατέλειψε τη Γερμανία μετά την άνοδο του ναζισμού και συνέχισε τη διδασκαλία του στη Γενεύη και στην Πράγα. Κατόπιν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου δίδαξε στο Χάρβαρντ και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Υποστηρικτής της καθαρής θεωρίας του δικαίου ή κανονοκρατίας, ο Κ. προέκρινε τον αυστηρό διαχωρισμό της επιστήμης του δικαίου από την ηθική και από την κοινωνιολογία. Αναζήτησε το περιεχόμενο των νομικών εννοιών με βάση τη λογική αλληλουχία των δομικών κανόνων, διατεταγμένων σε ανεξάρτητη ιεραρχία, η οποία ξεκινά από μία υπέρτατη υποθετική αρχή ή θεμελιώδη κανόνα. Η θεωρία του αυτή δέχτηκε αρκετές επικρίσεις, επειδή, παρά τη λογική συνοχή της, καταλήγει σε καθαρά φορμαλιστικές εκδοχές του κοινωνικού φαινομένου του δικαίου.
Κυριότερα έργα του: Θεμελιώδη προβλήματα της θεωρίας του δημόσιου δικαίου (1911), Γενική θεωρία του κράτους (1925), Καθαρή θεωρία του δικαίου (1934), Κοινωνία και Φύση (1946), Γενική θεωρία του δικαίου και του κράτους (1946), Τι είναι δικαιοσύνη (1957) και μια συλλογή μελετών ποικίλου περιεχομένου φιλοσοφίας και θεωρίας του δικαίου.

Περίληψη

"Κανένα άλλο ερώτημα δεν έχει συζητηθεί με τόσο πάθος, για κανένα άλλο ερώτημα δεν έχει χυθεί τόσο πολύτιμο αίμα, τόσα πικρά δάκρυα, κανένα άλλο ερώτημα δεν έχουν στοχαστεί τόσο βαθιά τα πιο φωτεινά πνεύματα, από τον Πλάτωνα μέχρι τον Κάντ. Κι όμως, το ερώτημα αυτό παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο. Ίσως γιατί είναι ένα από εκείνα τα ερώτηματα για τα οποία λέγεται, με μία στάση στοχαστικής παραίτησης, πως ο άνθρωπος δε θα βρει ποτέ μία οριστική απάντηση, μπορεί μόνο να προσπαθεί διαρκώς να δώσει καλύτερες απαντήσεις". Ο Χανς Κέλσεν συμπυκνώνει στο μικρό αυτό κείμενο τη ριζοσπαστική κριτική του στις βασικές θεωρίες της δικαιοσύνης, δείχνοντας τις αντιφάσεις και τα προβλήματα της θεμελίωσής τους, υπερασπιζόμενος συγχρόνως έναν σχετικισμό των αξιών που αποτελεί προϋπόθεση της επιστήμης, της ανεκτικότητας και της δημοκρατίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  WAS IST GERECHTIGKEIT?
 • SKU:
  0466450
 • ISBN:
  978-618-5267-24-7
 • ISBN2:
  9786185267247
 • Εκδότης:
  ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΕΛΣΕΝ ΧΑΝΣ
 • Μεταφραστής:
  ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2019
 • Σελίδες:
  96
 • Διαστάσεις:
  12x20
 • Βάρος:
  0.1300 kg
 • Χώρα:
  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία