ΤΙ ΤΡΩΜΕ .. ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Συγγραφέας: ΦΑΣΣΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η γνώση της επιστήμης για τα τρόφιμα, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, χωρίς να χρειάζεται να γίνετε επιστήμονας Τι ονομάζουμε τρόφιμα, από επιστημονικής πλευράς; Τι είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά; Τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα και τι τα λειτουργικά τρόφιμα; Ποιά είναι τα συστατικά των τροφίμων; Γιατί χαλάνε; Πώς τα συντηρούμε; ποια είναι η......

Αρχική Τιμή: 18.03 €

Τιμή Web: 16.22 (Κέρδος: 1.81 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΦΑΣΣΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συγγραφέας
ΦΑΣΣΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κώστας Φασσέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το PhD του από το University of Glasgow της Σκοτίας. Εργάζεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ως Καθηγητής στο Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογία, ενώ είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας. Από το 2007 προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στον ΕΦΕΤ, ως εμπειρογνώμονας σε θέματα μικροσκοπικού ελέγχου τροφίμων για τα οποία έχει γίνει καταγγελία από καταναλωτές. Ο Κώστας Φασσέας είναι Συγγραφέας του βιβλίου “ΤΙ ΤΡΩΜΕ… Ένας επιστήμονας στην Κουζίνα μας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ.

Περίληψη

Η γνώση της επιστήμης για τα τρόφιμα, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, χωρίς να χρειάζεται να γίνετε επιστήμονας Τι ονομάζουμε τρόφιμα, από επιστημονικής πλευράς; Τι είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά; Τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα και τι τα λειτουργικά τρόφιμα; Ποιά είναι τα συστατικά των τροφίμων; Γιατί χαλάνε; Πώς τα συντηρούμε; ποια είναι η αλήθεια για τα περίφημα Ε; τι είναι τα συντηρητικά, οι χρωστικές και τα αντιοξειδωτικά; Γιατί η μπριζόλα είναι σκληρή και στεγνή στο σπίτι αλλά μαλακιά και ζουμερή στην ταβέρνα; Γιατί όταν βάζουμε λεμόνι στο σιρόπι αυτό δεν ζαχαρώνει; Σε τι διαφέρει το βούτυρο από τη μαργαρίνη; Τι είναι τα υποκατάστατα ζάχαρης; Πώς δένει, ή δεν δένει η μαρμελάδα; Πώς και γιατί φουσκώνει το ζυμάρι; Γιατί τα μπισκότα είναι τραγανά και το τσουρέκι αφράτο; Γιατί το κρέας πρέπει να είναι σιτεμένο αλλά τα ψάρια πολύ φρέσκα; Γιατί τα χόρτα διατηρούν το πράσινο χρώμα όταν βάζουμε σόδα; Γιατί το κεφαλοτύρι γίνεται σαγανάκι ενώ η γραβιέρα λιώνει και το κασέρι γίνεται σαν λάστιχο; Σε τι διαφέρει η ξανθιά από τη μαύρη μπύρα; Γιατί το ούζο θολώνει όταν βάζουμε νερό και το τσίπουρο όχι; Γιατί άλλα ποτά πίνονται παγωμένα και άλλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος; Τι είναι τα προϊόντα light; ...και εκατοντάδες ακόμα απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τη διατροφή και την υγιεινή των τροφίμων. Επίσης περιέχονται πληροφορίες και ερμηνείες για τη σύσταση των τροφίμων, τη συμπεριφορά τους στο ψήσιμο και μάλιστα με τρόπο απλό και κατανοητό, χωρίς να χρειάζεται να έχετε σπουδάσει Χημεία για να τα καταλάβετε.

Πληροφορίες προϊόντος

  • SKU:
    0267510
  • ISBN:
    978-960-531-285-5
  • ISBN2:
    9789605312855
  • Γλώσσα:
    Ελληνικά
  • Εκδότης:
    ΔΙΑΥΛΟΣ
  • Συγγραφέας:
    ΦΑΣΣΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  • Έτος κυκλοφορίας:
    2011
  • Σελίδες:
    261
  • Διαστάσεις:
    18x24
  • Βάρος:
    0.5000 kg
  • Χώρα:
    ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Secret Garden - Serenade