x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκδότης: ΑΡΜΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος έγραφε τον 1ο μ.Χ. αιώνα για τους ομογάλακτους των σημερινών δυναστών ότι "ubi solitudinem faciunt, pacem appellant,", όπου δηλαδή, δημιουργούν έρημο, εκεί ισχυρίζονται ότι επιβάλλουν ειρήνη! Οι Γερμανοί οικονομικοί κατακτητές λεηλατούν και ρημάζουν ασύδοτα τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού. Τα......

Αρχική Τιμή: 12.94 €

Τιμή Web: 9.00 (Κέρδος: 3.94 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συγγραφέας
ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
O Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Aπό το 1974 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Άσκησε κατά καιρούς κυβερνητικά καθήκοντα στα Yπουργεία Παιδείας, Mακεδονίας-Θράκης και Δημοσίας Tάξεως. Διάβασε και εξακολουθεί να διαβάζει πολύ και πολλά, και προπαντός ιστορία. Έγραψε δοκίμια, μελετήματα και λόγους. Kύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Aπό αυτήν και το Eυαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές «σταθερές» του. Tελευταία του βιβλία είναι: Tούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί (Eκδόσεις Kαστανιώτη), Aντιστεκόμαστε (Eκδόσεις Kαστανιώτη), Tο άλας της γης ή Περί Oρθοδοξίας και πολιτικής (Eκδόσεις Παρουσία), H αλήθεια έχει αγκάθια (Eκδόσεις Γερμανός), Mπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά (Eκδόσεις Γερμανός).

Περίληψη

Ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος έγραφε τον 1ο μ.Χ. αιώνα για τους ομογάλακτους των σημερινών δυναστών ότι "ubi solitudinem faciunt, pacem appellant,", όπου δηλαδή, δημιουργούν έρημο, εκεί ισχυρίζονται ότι επιβάλλουν ειρήνη! Οι Γερμανοί οικονομικοί κατακτητές λεηλατούν και ρημάζουν ασύδοτα τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Καμία από τις διακηρυγμένες αξίες του δεν λειτούργησε. Ήταν μια φούσκα που στις πρώτες δυσκολίες έσπασε. Η διαλυσή της είναι πια ζήτημα χρόνου. Οι δυτικές κοινωνίες πέρασαν μια μακρά περίοδο διαχεόμενης ευημερίας, όσοι οι άρχοντές τους αισθάνονταν απέναντί τους ισχυρότατο το αντιπαλο δέος του κομμουνισμού. Με τον φόνο να απολέσουν τα πάντα, οι κατεστημένες δυνάμεις συνήνεσαν στη δημιουργία του κοινωνικού κράτους. Αποδέχτηκαν τη θεσμική του κατοχύρωση και συνείργησαν, έστω και με μισή καρδιά στην ανάδειξή του. Η κατάρρευση του κομμουνιστικού μπαμπούλα κατέστησε μονοπωλιακή και απόλυτη την εξουσία τους. Έκτοτε κατεδαφίστηκε το κράτος πρόνοιας και σμπαραλιάστηκε το συλλογικό εργατικό δίκαιο που υπήρξε καρπός σκληρών αγώνων εργαζομένων (...) Όλα κατάντησαν λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, ατάκτως ερριμμένα. Γι' αυτό όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, "καιρός επί πάσιν άριστος".

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0288822
 • ISBN:
  978-960-527-759-8
 • ISBN2:
  9789605277598
 • Εκδότης:
  ΑΡΜΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  239
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: The Byrds - Hickory Wind