ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Συγγραφέας: ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περίληψη - Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται συγκεκριμένες όψεις της ανάγνωσης των επίσημων στατιστικών δεδομένων για το έγκλημα. Στόχος είναι το έργο αυτό να αποτελέσει αφετηρία σκέψης για την κατανόηση της ποιότητας και των χαρακτηριστικών των ποσοτικών δεδομένων για το έγκλημα στη χώρα μας, καθώς και των προβλημάτων που προκύπτουν για τον/την ερευνητή/-τρια που επιθυμεί......

Αρχική Τιμή: 31.80 €

Τιμή Web: 21.94 (Κέρδος: 9.86 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Συγγραφέας
ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Η Ιωάννα Τσίγκανου είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ. Από τον Φεβρουάριο του 2003 εκτελεί μετά από ανάθεση καθηκόντων χρέη Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ μέχρι το διορισμό Διευθυντού. Το γνωστικό της αντικείμενο είναι η Πολιτική Κοινωνιολογία με έμφαση στους κοινωνικούς θεσμούς, την αποκλίνουσα συμπεριφορά και την εγκληματικότητα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών - Τμήμα Νομικό. Το 1986 απέκτησε το Πτυχίο της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και το1988 Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science, U.K.). Ο τίτλος της Διδακτορικής της Διατριβής ήταν “The development of policies regulating drug - use in Greece”, (“Η εξέλιξη της νομοθετικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών στην Ελλάδα”).

Περίληψη

Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται συγκεκριμένες όψεις της ανάγνωσης των επίσημων στατιστικών δεδομένων για το έγκλημα. Στόχος είναι το έργο αυτό να αποτελέσει αφετηρία σκέψης για την κατανόηση της ποιότητας και των χαρακτηριστικών των ποσοτικών δεδομένων για το έγκλημα στη χώρα μας, καθώς και των προβλημάτων που προκύπτουν για τον/την ερευνητή/-τρια που επιθυμεί τη διαχρονική ή συγχρονική τους χρήση σε τοπικό ή/και διεθνές συγκριτικό επίπεδο, μέσα από το σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού περιβάλλοντος συλλογής, τεκμηρίωσης και αναζήτησης των συναφών δεδομένων. Ο τόμος προέκυψε από μελέτες που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος του ΕΚΚΕ με τίτλο: «Δυναμική Διαχείριση Βάσεων Κοινωνικών Δεδομένων και Χαρτογραφικών Αναπαραστάσεων (So.Da.Map.)» της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Αναπτυξιακές Προτάσεις Ερευνητικών Φορέων - ΚΡΗΠΙΣ». Η φύση του συνολικού εγχειρήματος παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης των κοινωνικο-δημογραφικών στοιχείων των απογραφών πληθυσμού σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, τα διαθέσιμα στοιχεία για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πληροφορίες για τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα. Ως εκ τούτου, προσδίδει νέες σημαντικές δυνατότητες ανάγνωσης και κατανόησης της εξέλιξης του εγκληματικού φαινομένου, τόσο σε επίπεδο επικράτειας όσο και σε μικρότερες χωρικές και διοικητικές κατατμήσεις κατά γεωγραφικές περιφέρειες ή νομούς της χώρας. Πρόκειται δηλαδή για ένα συνολικό εγχείρημα συνδυασμού ουσίας, μεθόδου και τεχνικής.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0392903
 • ISBN:
  978-960-02-3215-8
 • ISBN2:
  9789600232158
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
 • Συντελεστής:
  ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑ, ΛΕΜΠΕΣΗ ΜΑΡΘΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  415
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.8800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία