x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 7-9 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συγγραφέας: ΧΕΡΤΑΛ ΤΕΟΝΤΟΡ

Εκδότης: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η πασίγνωστη και επαναστατική, για την εποχή της, πρόταση του πατέρα του σιωνισμού Τίοντορ Χερτσλ για τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους, που θα λύτρωνε τους επί αιώνες καταπιεσμένους Εβραίους της Ευρώπης από τις οδυνηρές επιπτώσεις του αντισημιτισμού. Ο Χερτζλ ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αφομοίωσης των Εβραίων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήταν ......

Αρχική Τιμή: 7.99 €

Τιμή Web: 5.90 (Κέρδος: 2.09 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΕΡΤΑΛ ΤΕΟΝΤΟΡ

Συγγραφέας
ΧΕΡΤΑΛ ΤΕΟΝΤΟΡ
Ο Theodor Herzl (1860-1904) γεννήθηκε στην Πέστη από ευκατάστατη οικογένεια αφομοιωμένων Εβραίων και μετοίκησε το 1878 στη Βιέννη, όπου και σπούδασε νομικά. Στα φοιτητικά του χρόνια, θεωρώντας τους Γερμανούς ως τον πλέον καλλιεργημένο λαό της Κεντρικής Ευρώπης, έγινε μέλος της γερμανικής εθνικιστικής αδελφότητας Άλμπια, αλλά αργότερα διαπιστώνοντας τον αντισημιτισμό των μελών της παραιτήθηκε. Εργάστηκε ένα μόνο χρόνο ως δικηγόρος και στη συνέχεια τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Έγινε ανταποκριτής της εφημερίδας Neue Freie Presse στο Παρίσι, συγκλονίστηκε από την υπόθεση Ντρέιφους και αφοσιώθηκε στην υπόθεση της δημιουργίας ενός κράτους όπου θα μπορούσαν να βρουν πατρίδα οι Εβραίοι της Ευρώπης. Το 1895 έγραψε το σύντομο δοκίμιο Der Judenstaat, μια επαγγελία πατρίδας για τους ομόθρησκούς του και θεωρήθηκε ο πατέρας του σύγχρονου Σιωνισμού. Το 1897, με σημαντική προσωπική δαπάνη ίδρυσε την Die Welt της Βιέννης και προγραμμάτισε το πρώτο σιωνιστικό συνέδριο στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης την οποία ίδρυσε το 1897 ξεκίνησε μια σειρά από διπλωματικές πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση και τη στήριξη του εβραϊκού κράτους. Πέθανε το 1904.

Περίληψη

Η πασίγνωστη και επαναστατική, για την εποχή της, πρόταση του πατέρα του σιωνισμού Τίοντορ Χερτσλ για τη δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους, που θα λύτρωνε τους επί αιώνες καταπιεσμένους Εβραίους της Ευρώπης από τις οδυνηρές επιπτώσεις του αντισημιτισμού. Ο Χερτζλ ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αφομοίωσης των Εβραίων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήταν μάταιες. Θεωρούσε ότι οι επικρατούσες βαθύτατες προκαταλήψεις καταδίκαζαν τον Εβραίο διαχρονικά στην θέση του εξοβελιστέου παρείσακτου, και προέβλεπε ότι το μέλλον θα επέσυρε περισσότερα δεινά για τους ομοθρήσκους του – πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε δραματικά με το Ολοκαύτωμα. Το έργο δημοσιεύτηκε το 1896 και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, επηρεάζοντας τα μέγιστα την πολιτική σκέψη της εποχής και οδήγησε στην δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Μπορεί ένα βιβλίο να αλλάξει τον κόσμο; Και ναι και όχι. Σίγουρα, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Μπορεί να διαφωτίσει, να εξοργίσει, να προκαλέσει, να παρηγορήσει. Μπορεί να εμπνεύσει συζητήσεις, διαφωνίες, ακόμη και πολέμους ή επαναστάσεις. Μπορεί να πλουτίσει τη ζωή – αλλά μπορεί και να την καταστρέψει. Η καινούργια σειρά των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, με τίτλο «Μικρά Διαχρονικά», φέρνει στις βιβλιοθήκες μας σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ζούμε σήμερα. Την σειρά διευθύνει η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  DER JUDENSTAAT
 • Σειρά:
  ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
 • SKU:
  0395918
 • ISBN:
  978-960-569-194-3
 • ISBN2:
  9789605691943
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΧΕΡΤΑΛ ΤΕΟΝΤΟΡ
 • Μεταφραστής:
  ΛΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  144
 • Διαστάσεις:
  11x18
 • Βάρος:
  0.1700 kg
 • Χώρα:
  ΑΥΣΤΡΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία