ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ ΜΕΤΑΞΑ

Συγγραφέας: ΒΟΓΛΗ ΕΛΠΙΔΑ

Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο παρών τόμος δεν στοχεύει στην προβολή ενός επώνυμου ελληνικού προϊόντος -του Γνήσιου Μεταξά-, που έγραψε τη δική του ιστορία στη διεθνή αγορά των αλκοολούχων ποτών. Ούτε υπαγορεύτηκε από την ανάγκη διαιώνισης της ιστορίας μιας νεοελληνικής επιχείρησης που, χάρη στην αρραγή ένωση των μελών της οικογένειας, την εργατικότητα τους και την ικανότητα τους να "πιάνου......

Αρχική Τιμή: 49.76 €

Τιμή IANOS: 44.78 (Κέρδος: 4.98 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΟΓΛΗ ΕΛΠΙΔΑ

Συγγραφέας, Μεταφραστής, Συντελεστής
ΒΟΓΛΗ ΕΛΠΙΔΑ
Η Ελπίδα Κ. Βόγλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). `Εχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Σήμερα απασχολείται ως μέλος Συμβουλευτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α). Στα δημοσιεύματα της περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και τα βιβλίο "Έργα και ημέραι ελληνικών οικογενειών, 1750-1940", Αθήνα, Ε.Λ.Ι.Α., 2005 και `"Ελληνες το γένος. Η ιθαγένεια και η ταυτότητα στο εθνικό κράτος των Ελλήνων (1821-1844)", Ηράκλειο, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2007.

Περίληψη

Ο παρών τόμος δεν στοχεύει στην προβολή ενός επώνυμου ελληνικού προϊόντος -του Γνήσιου Μεταξά-, που έγραψε τη δική του ιστορία στη διεθνή αγορά των αλκοολούχων ποτών. Ούτε υπαγορεύτηκε από την ανάγκη διαιώνισης της ιστορίας μιας νεοελληνικής επιχείρησης που, χάρη στην αρραγή ένωση των μελών της οικογένειας, την εργατικότητα τους και την ικανότητα τους να "πιάνουν" τον κατά καιρούς σφυγμό των αγορών, εξελίχθηκε από μία επαρχιακή οικογενειακή επιχείρηση της μικρής Ελλάδας των συνόρων της Λαμίας, σε ένα σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό παράγοντα τα χρόνια που η χώρα μας βρισκόταν προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλησα, απλώς, να θέσω στη διάθεση των μελετητών της ιστορίας της ελληνικής βιομηχανίας -της τόσο φτωχής σε δημοσιευμένες μελέτες- το τεράστιο αρχειακό υλικό της οικογένειας Μεταξά, που οι προγονοί μου της δεύτερης γενιάς, Σπύρος, Αλέξανδρος και Ηλίας, καθώς και η γενιά που τους διαδέχτηκε -ο πατέρας μου και τα αδέλφια του Άγγελος και Γιώργος- διαφύλαξαν στα παλιά κτήρια του Πειραιά, στην "ναυαρχίδα" των επιχειρήσεων τους, με αξιοθαύμαστη φροντίδα, λες και είχαν συναίσθηση ότι κάποτε θα αποτελούσαν έναν ανεκτίμητο θησαυρό πολύτιμων πληροφοριών για τους μελετητές των εμπορικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων του πρώτου αιώνα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, το 1955, τα αρχεία αυτά ασκούσαν επάνω μου μια ιδιαίτερη γοητεία. Η μελέτη τους μου γνώρισε έναν κόσμο άγνωστο για μένα, νέο επιστήμονα τεχνικής ειδικότητας, τον κόσμο της Ελλάδας του 19ου αιώνα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0254861
 • ISBN:
  978-960-14-2309-8
 • ISBN2:
  9789601423098
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΛΙΒΑΝΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΒΟΓΛΗ ΕΛΠΙΔΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  353
 • Διαστάσεις:
  30,5x30,5
 • Βάρος:
  3.0000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Phil Shoenfelt - Only you