ΤΟ ΚΩΜΕΙΔΥΛΛΙΟ Β ΤΟΜΟΣ

Συγγραφέας: ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Εκδότης: ΕΣΤΙΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ. Ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΝΑΡΔΟΣ. Η ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ
Περίληψη - Το Κωμειδυλλιακό κίνημα του 1889 - 1896 είναι αδιάρρηκτα συνυφασμένο με την πρώτη άνθιση του νεοελληνικού θεάτρου. Σημαδεύει την ανάδυση του Έλληνα θεατρικού συγγραφέα στον χώρο των επαγγελματιών της σκηνής και την έξοδο της θεατρικής συντεχνίας από το γκέτο της ανυποληψίας μέσα στο οποίο την κρατούσαν αποκλεισμένη μέχρι τότε τα πιο εξελιγμένα στρώματα της α......

Αρχική Τιμή: 8.62 €

Τιμή Web: 6.90 (Κέρδος: 1.72 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Συγγραφέας
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
Καθηγητής Θεατρολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης το διάστημα 1982-2005. Διευθυντής ερευνητικού προγράμματος Πηγές της ιστορίας του νεοελληνικού θεάτρου, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΤΕ) 1988-2007. Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας το 2004.

Περίληψη

Το Κωμειδυλλιακό κίνημα του 1889 - 1896 είναι αδιάρρηκτα συνυφασμένο με την πρώτη άνθιση του νεοελληνικού θεάτρου. Σημαδεύει την ανάδυση του Έλληνα θεατρικού συγγραφέα στον χώρο των επαγγελματιών της σκηνής και την έξοδο της θεατρικής συντεχνίας από το γκέτο της ανυποληψίας μέσα στο οποίο την κρατούσαν αποκλεισμένη μέχρι τότε τα πιο εξελιγμένα στρώματα της αθηναϊκής κοινωνίας. Από καθαρά καλλιτεχνική άποψη, σημαδεύει την παρακμή των ρομαντικών ιδεωδών και το ξεκίνημα μιας στοιχειώδους προσπάθειας ανίχνευσης της σύγχρονης εγχώριας πραγματικότητας. Αντίξοες ιστορικές συνθήκες συντέλεσαν να λοξοδρομήσει γρήγορα η προσπάθεια αυτή και να μείνει σαφώς ανολοκλήρωτη. Τα κείμενα όμως που έφτασαν τελικά στα χέρια μας αποτελούν μια από τις πιο εύγλωττες μαρτυρίες του ελληνικού πολιτιστικού διχασμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Πιστοποιούν τη σύγκρουση παραδοσιακών και νεοαποκτημένων ηθών, με μια ενάργεια που ξεπερνά ίσως κατά πολύ τις συνειδητές προθέσεις των δημιουργών τους. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα πιο αξιόλογα από τα κείμενα, για να κάνει προσιτά στο σύγχρονο αναγνώστη μερικά έργα που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ ή που δεν έχουν εμφανιστεί στην προθήκη βιβλιοπωλείου από την πρώτη δεκαετία του αιώνα μας. Η εισαγωγή επιχειρεί μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση του κωμειδυλλιακού κινήματος στο ιστορικό του πλαίσιο και μιας επανεκτίμησής του με βάση πλήθος νέα, ανεκμετάλλευτα μέχρι σήμερα, στοιχεία και κείμενα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 • SKU:
  0156682
 • ISBN:
  960-05-1009-1
 • ISBN2:
  9600510091
 • Εκδότης:
  ΕΣΤΙΑ
 • Συγγραφέας:
  ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2005
 • Σελίδες:
  277
 • Διαστάσεις:
  12x17
 • Βάρος:
  0.5600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία