ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Συγγραφέας: ΣΟΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ;
Περίληψη - Στο βιβλίο αυτό, που µόλις κυκλοφόρησε ταυτοχρόνως στα αγγλικά και στα γερµανικά, ο Τζορτζ Σόρος, σε µια εκ βαθέων µακρά συνοµιλία µε τον Γερµανό δηµοσιογράφο Γκρέγκορ Πέτερ Σµιτς, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και τις απόψεις του για την Ευρώπη και το µέλλον της, για την οικονοµία και τη χρηµατοπιστωτική κρίση, για την κρίση του ευρώ, για τα πραγµατικά αίτι......

Αρχική Τιμή: 13.93 €

Τιμή IANOS: 6.50 (Κέρδος: 7.43 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΟΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ

Συγγραφέας
ΣΟΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ
Ο Τζωρτζ Σόρος, γεννηθείς στις 12 Αυγούστου του 1930 με το πραγματικό όνομα György Schwartz είναι Ουγγρο-αμερικανός κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, ευεργέτης, και πολιτικός ακτιβιστής. Κέρδισε φήμη ως ο "άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας" αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992. Είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό στην Ουγγαρία (1984-1989), και έδωσε τη μεγαλύτερη ποτέ επιχορήγηση στην ηπειρωτική Ευρώπη για τη σύσταση του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Αργότερα, η χρηματοδότηση που εξασφάλισε στην Επανάσταση των Ρόδων της Δημοκρατίας της Γεωργίας θεωρήθηκε από τη Ρωσία πως αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα επιτυχίας της επανάστασης αυτής. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστός για τις προσπάθειές και τις δωρεές του στο σκοπό της μη-επανεκλογής του Τζορτζ Μπους το 2004. Έχει ιδρύσει το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο. Ο πρώην διοικητής του Ομοσπονδιακού Συστήματος Αποθεμάτων της Αμερικής Πωλ Βόλκερ, στον πρόλογο του βιβλίου του Τζωρτζ Σόρος Η Αλχημεία της Χρηματοοικονομικής έγραψε: Ο Τζωρτζ Σόρος άφησε το στίγμα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο είναι ακόμα μπροστά στο παιχνίδι. Ο κύριος όγκος των τεραστίων προσόδων του είναι πλέον αφιερωμένος στη μετάβαση και τις προσπάθειες των αναδυόμενων εθνών να γίνουν ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές όχι μόνο με την έννοια της οικονομικής ελευθερίας αλλά, κυρίως, με την έννοια της ανεκτικότητας και του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και συμπεριφοράς.

Περίληψη

Στο βιβλίο αυτό, που µόλις κυκλοφόρησε ταυτοχρόνως στα αγγλικά και στα γερµανικά, ο Τζορτζ Σόρος, σε µια εκ βαθέων µακρά συνοµιλία µε τον Γερµανό δηµοσιογράφο Γκρέγκορ Πέτερ Σµιτς, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και τις απόψεις του για την Ευρώπη και το µέλλον της, για την οικονοµία και τη χρηµατοπιστωτική κρίση, για την κρίση του ευρώ, για τα πραγµατικά αίτια και τα αδιέξοδα, για την ίδια τη φύση και τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήµατος. Ο Σόρος έχει γίνει αντικείµενο θαυµασµού για τις επιτυχίες του στις επιχειρήσεις, καθώς και για τις φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες, παραλλήλως, έχει επικριθεί ως αδίστακτος κερδοσκόπος που επωφελείται από την κρίση. Η σχέση του µε την Ευρώπη είναι στενή: ως επιζήσας του Ολοκαυτώµατος που µεγάλωσε στην Ουγγαρία και έγινε ένας από τους ισχυρούς του πλανήτη αποτελεί µια ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου που πλοηγήθηκε µε επιτυχία µέσα στον καπιταλισµό, ο οποίος σήµερα γνωρίζει αυτή την παρατεταµένη κρίση. Όπως λέει ο πρώην επικεφαλής της Οµοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Πολ Βόλκερ, «ο Τζορτζ Σόρος έχει αφήσει το στίγµα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχηµένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο κερδίζει». Η µέθοδός του, το σύστηµα, η φιλοσοφία που εφαρµόζει για να µη χάνει ίσως βοηθήσει την Ευρώπη να σταθεί στα πόδια της και να εξελιχθεί σε µια ανοιχτή κοινωνία ευηµερίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  WETTEN AUF EUROPA: WARUM DEUTSCHLAND DEN EURO RETTEN MUSS, UM SICH SELBST ZU RETTEN
 • Σειρά:
  ΚΟΣΜΟΣ
 • SKU:
  0330254
 • ISBN:
  978-960-16-5841-4
 • ISBN2:
  9789601658414
 • Εκδότης:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΣΟΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ
 • Μεταφραστής:
  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
 • Συντελεστής:
  ΔΑΛΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  250
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3400 kg
 • Χώρα:
  ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία