ΤΟΙΣ ΑΓΑΘΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 ΤΟΜΟΙ

Συγγραφέας: ΧΑΣΙΩΤΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η πολιτιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης, καρπός συλλογικής εργασίας είκοσι πέντε επιστημόνων, αναλύεται και παρουσιάζεται στην έκδοση αυτή, που μπορεί να θεωρηθεί ως η πληρέστερη και πλέον ενημερωμένη για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. ......

Αρχική Τιμή: 71.04 €

Τιμή Web: 63.93 (Κέρδος: 7.11 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΣΙΩΤΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΧΑΣΙΩΤΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
O Iωάννης Xασιώτης είναι Ομότιμος Καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου δίδαξε για 43 χρόνια. Έχει αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κύπρου, όπου έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής. Εργάστηκε σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά αρχεία και είναι συγγραφέας 16 βιβλίων και 200 περίπου επιστημονικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Οι μελέτες του έχουν επικεντρωθεί κυρίως στην πρώιμη περίοδο της ευρωπαϊκής ενότητας, στα ελληνικά επαναστατικά κινήματα στα Βαλκάνια κατά την Τουρκοκρατία, στη νεοελληνική διασπορά και στο Ανατολικό ζήτημα. Κύριο αντικείμενο των εργασιών του έχουν αποτελέσει οι σχέσεις του νεότερου Ελληνισμού με δυο κόσμους: τον ισπανικό και τον αρμενικό. Για το πρώτο, η Ισπανική Κυβέρνηση τον τίμησε με το παράσημο του Ταξιάρχη ενώ η Ακαδημία Ιστορίας της Μαδρίτης τον ανακήρυξε παμψηφεί αντεπιστέλλον μέλος της.

Περίληψη

Η πολιτιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης, καρπός συλλογικής εργασίας είκοσι πέντε επιστημόνων, αναλύεται και παρουσιάζεται στην έκδοση αυτή, που μπορεί να θεωρηθεί ως η πληρέστερη και πλέον ενημερωμένη για την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0113700
 • ISBN:
  960-260-791-2
 • ISBN2:
  9602607912
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΧΑΣΙΩΤΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1997
 • Βάρος:
  0.5100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία